2014. október 23., csütörtök

Üzenet a múltból

Épp képeket gyűjtögettem a blog tervezett postjaihoz, amikor belefutottam az alábbi képbe.Tazio Nuvolarit látjátok, 1932 bajnokát, aki a Scuderia Ferrari versenyzője is volt - egy Bianchi feliratú pulóverben. Természetesen az egyezés a véletlen műve, a Bianchi ebben az esetben a képen látható motorkerékpár márkája. Ennek ellenére kirázott a hideg, amikor rátaláltam a fotóra, mintha a Ferrari-család nyolcvan évvel ezelőtt aktív tagja üzenne a Ferrari-család ma az életéért küzdő tagjának.

A Bianchi egyébként napjainkban Olaszország legjelentősebb kerékpárgyártója, ami 1897-1967 között motorkerékpárokat, 1900-1939 között pedig autókat is gyártott. A céget Edoardo Bianchi alapította 1885-ben Milánóban. Ami a gyár sporttevékenységét illeti: a húszas években részt vettek motoros bajnokságokban, olyannyira, hogy 1925-ben Tazio Nuvolari meg is nyerte a Gyorsaságimotoros Európa-bajnokságot a 350 köbcentis kategóriában.

Ha már a Ferrari életükért küzdő versenyzőiről van szó, említsük meg az RTL legfrissebb információit, melyek szerint Schumacher három éven belül felépülhet.