2017. szeptember 12., kedd

Divattippek a Hungaroring Classic-ra


A szeptember végi Hungaroring Classic szervezői azt kérik a nézőktől, hogy korhű - vagy legalább a kor stílusát idéző - ruhákban érkezzenek a helyszínre. Hoztunk néhány ötletet Goodwoodból. 


"A szervezők gondoltak egy merészet, és arra kérik a szurkolókat, vendégeket, képviseljék maguk is a hatvanas, hetvenes évek stílusát öltözékükkel, frizurájukkal, kalapjukkal. Tegyenek úgy, mintha egy hétvége erejéig visszarepülhetnének az időben úgy negyven-ötven évet, idézzük fel együtt a korabeli autóversenyek hangulatát.
S mivel a gyönyörű, klasszikus autók sem csak úgy köröznek a Hungaroringen, hanem kőkemény versenyt vívnak, így a szervezők ugyanezt a lehetőséget megadják a szurkolóknak is. A hölgyek és urak számára plusz programpontként lehetővé teszik, hogy a helyszínen dolgozó fodrászok segítségével korabeli frizurát varázsoljanak a fejükre, sőt, a hölgyeknek kalapversenyt szerveznek."

Míg a Hungaroringnek ez lesz az első egész hétvégés klasszikusautós kalandja, Goodwoodban a múlt hétvégén rendezték meg a huszadik Revivalt, így a briteknek nagy gyakorlatuk van már abban, milyen az alkalomhoz illő öltözet egy ilyen eseményen. Arrafelé éppen azokat "nézik ki", akik hétköznapi ruhában látogatnak ki a birtokra. (Sőt, működött egy "ízlésrendőrség" is: a szintén korhű rendőregyenruhában járőröző urak elbeszélgettek a nem illő felszerelésben érkezőkkel. Persze nem szigorúan, épp csak éreztetve azt, hogy ki tett rossz fát a tűzre.)

A hétvégi Revival ruhakölteményei adhatnak néhány ötletet a dress code miatt tanácstalanul álló első Classicozó magyar közönségnek. A tökéletes szett miatt egyébként nem kell feltúrni a padlást vagy azonnal jelmezkölcsönzőbe rohanni, ha a megszokottól eltérő szemmel párosítjuk az egyes darabokat, akár a H&M-ben is összerakhatunk egy alkalomhoz illő szettet.


Az urak könnyű helyzetben vannak, ha a megfelelő színű és mintájú inget és nyakkendőt párosítják, gyakorlatilag nyert ügyük van.


A hölgyek titkos fegyvere pedig a felül megkötött babos kendő, ami önmagában óriási retro.


A korhű versenyzői overall unisex megoldás.


Lehet könnyedebb megoldásokban is gondolkozni.


Vagy formálisabb ruhákat keresni.


A fura kalapok sosem mennek ki a divatból.


A napszemüveg sem.


A brit nők imádják az egyenruhás férfiakat, és arrafelé van is hagyománya ezek viselésének. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez itthon is bejönne - ebből az időszakból a katonákkal kapcsolatban sokkal több negatív képzettársítás maradt meg bennünk magyarokban az "ideiglenesen nálunk állomásozó szovjetek" miatt... 


Az is fontos persze, hogy az együtt érkező hölgyek és urak között meglegyen az összhang.


Vagy az együtt érkező hölgyek és hölgyek között.


Aki nem tudja, mit kezdjen a hajával, az fellélegezhet: korabeli fodrászszalon a Ringen is lesz.


És egyébként a fotóink is jobban mutatnak, ha az autókhoz öltözünk. 


A gyerekek kifejezetten szeretik a beöltözős mókákat.

Remélem, mindenkinek beindult a fantáziája, és minél kevesebben érkeznek felkészületlenül a helyszínre. ;)