2017. október 9., hétfő

Bejelentették a 2018-as Mille Miglia útvonalát


Európa legnagyobb közúti veteránautós versenye jövőre is négynapos lesz, ám a megszokottnál egy nappal korábban, már szerdán, május 16-án elrajtol majd a mezőny Bresciából. A hagyományokhoz hűen innen indul és itt is ér véget a regularity verseny, és az is tradíció, hogy a mezőny Rómában tölti a második estét.


Az első nap - tehát szerda - kora délutánján indulnak el a résztvevők Bresciából, a napi cél pedig Cervia-Milano Marittima lesz. Innen vágnak majd neki csütörtökön a Rómába vezető útnak. Ez persze bármi lehetne, hiszen minden út Rómába vezet (elnézést), de ezúttal Pesarón, San Marinón, Arezzón, Cortonán és Orvietón keresztül halad majd a Vörös Nyíl.

A visszaút pénteken Rómából indul, és nagyjából a már megszokott településeken halad keresztül Sienáig. Bekerült azonban az itinerbe a Sarzana és Passo della Cisa közötti szakasz, amit nemrég újítottak fel, és tettek újra biztonságosan autózhatóvá. Ez a szakasz eddig mindössze egyetlen egyszer, 1949-ben szerepelt a Mille Miglia útvonalában. Az utolsó napot Pármában indítja majd a mezőny, és szerepel a programban az elmúlt évek egyik nagy kedvence, Monza is.

1. NAP: BRESCIA - CERVIA
2. NAP: CERVIA - RÓMA
3. NAP: RÓMA - PÁRMA
4. NAP: PÁRMA - BRESCIA


A nevezéseket október 24. és január 4. között fogadják a szervezők. A részvételre vonatkozó szabályok nem változtak, vagyis csak olyan típusú autókkal lehet rajthoz állni, amiket az eredeti, 1927-1957 közötti Mille Migliák közül legalább egyre beneveztek - és természetesen rendelkeznek az FIA vagy a FIVA hivatalos tanusítványával arról, hogy az autón nem végeztek el az eredeti állapotát megváltoztató módosításokat.

SOURCE: Mille Miglia Facebook, Autoklub.pl